John Wilcoxen

John är SVELAV instruktör för Funäsfjällens Lavinskola. Han är lavinexpert (SVELAV Pro 3) och områdesansvarig för Västra Härjedalens prognosområde för Naturvårdsverkets NationellaLlavinprognoser. Han har utbildat inom lavinsäkerhet sedan 2009 och har varit instruktör i USA och Sverige.

Kontakt
john.wilcoxen@lavinskola.se

 

Fredrik Norberg

Fredrik är SVELAV Instruktör för Intro och Friåkning 1 kurser. Han är lavinexpert (SVELAV Pro 3) och områdesansvarig för Västra Härjedalens prognos område för Naturvårdsverkets Nationella Lavinprognoser. Han har varit yrkes officer och plutonchef för utlandsstyrkan. Han har många årserfarenhet inom guidning och friåkning i fjällvärlden

Kontakt

fredrick.norberg@lavinskola.se

 

Mattias Åberg

Mattias är SVELAV Instruktör för Intro och Friåkning 1 kurser för både topptur och skoteråkning. Han är lavintekniker och är områdesansvarig för för Västra Härjedalens prognos område för Naturvårdsverkets Nationella Lavinprognoser. Han har jobbat som skidlärare i Sverige och Ny Zealand och ansvarat för lavinsäkerhet i alpin skidområde. Mattias guidar toppturer i Härjedalen och har stort intresse av att meritera räddnings hundar för arbete i eftersök i laviner.

Kontakt

mattias.aberg@lavinskola.se

 

Sveriges nationella utbildningsprogram för lavinutbildningar och lavinkurser från Naturvårdsverket. Samtliga instruktörer är SVELAV instruktörer. 

 

För information om aktuell lavinfara.